نتایج پژوهش گمینیان(۱۳۸۰) نیز با عنوان رابطه بین آزادی عمل دبیران و تعهد شغلی آنان، تاثیر آزادی عمل دبیران را در افزایش تعهد سازمانی نشان داد. بنابرین آگاهی مسؤلان نظام تعلیم و تربیت از عوامل زمینه ساز تعهد سازمانی میتواند در موفقیت شغلی و افزایش بهره وری و اثر بخشی کارکنان یک محیط آموزشی نقش مؤثر داشته باشد. (طراویان، ۱۳۸۵).
۴- بخش چهارم- مبانی پژوهشی
- ۴ -۲ تحقیقات داخلی
۱- بافرانی (۱۳۸۷) در بررسی رابطه بین امنیت شغلی با تعهد سازمانی کارمندان دانشگاه های پیام نور استان اصفهان به این نتایج رسیده است : ۱- بین امنیت شغلی و تعهد سازمانی کارکنان رابطه وجود دارد. ۲- بین مؤلفه های امنیت شغلی و مؤلفه های تعهد سازمانی رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. ۳- بین امنیت شغلی با مؤلفه های تعهد سازمانی رابطه مثبت و معنا داری وجود دارد. ۴- بین میزان امنیت و تعهد کارکنان بر حسب سن ، سطح تحصیلات و وضعیت استخدام تفاوت وجود دارد. به عبارت دیگر بیشترین میزان تعهد سازمانی و امنیت شغلی در کارکنان ۴۰ سال به بالا دیده شد. همچنین بیشترین میزان تعهد سازمانی و امنیت شغلی مربوط به کارکنان با مدرک تحصیلی فوق لیسانس و بالاتر بود و کارکنان رسمی نیز دارای بیشترین تعهد سازمانی و امنیت شغلی بودند.
۲- شیعه(۱۳۸۱) در پژوهشی به بررسی رابطه بین تعهد سازمانی و امنیت شغلی مدیران کتابخانههای عمومی شهر تهران پرداخته و به نتایج زیر دست یافته است.
– بین تعهد سازمانی و امنیت شغلی مدیران رابطه مستقیم وجود دارد.
– بین تعهد عاطفی و امنیت شغلی مدیران رابطه مستقیم وجود دارد.
– بین تعهد مستمر و امنیت شغلی مدیران رابطه مستقیم وجود دارد.
– بین تعهد هنجاری و امنیت شغلی مدیران رابطه منفی و معکوس وجود دارد.
– بین میزان تعهد سازمانی و امنیت شغلی مدیران زن و مرد تفاوت معناداری وجود دارد
۳- اعرابی وکمانی (۱۳۷۹) تحقیقی با عنوان رابطه بین احساس امنیت شغلی و عوامل فردی کارکنان انجام دادند و نتایج زیر به دست آمد. از میان عوامل فردی در آمد مهمترین نقش را در افزایش امنیت شغلی دارد به طوری که با افزایش آن به میزان قابل توجهی بر احساس امنیت شغلی افزوده می شود. متغیرهای سن و سابقه کار نیز با احساس امنیت شغلی کارکنان کاهش مییابد. احساس امنیت شغلی در زنان نسبت به مردان و کارکنان رسمی نسبت به کارکنان غیر رسمی بیشتر است. از دیگر یافته های پژوهش این است که عواملی بیشترین تأثیر را بر کاهش احساس امنیت شغلی دارند عبارتند از: نگرانی نسبت به آینده شغلی، حقوق و دستمزد کافی، وضعیت استخدام، حمایت مافوق از زیر دستان رسیدگی به شکایات و اعتراضات قانون و مقررات ارزشیابی عادلانه.
۴- خالقی(۱۳۷۷) در تحقیق خود با عنوان بررسی سیستماتیک نظام امنیت شغلی کارکنان وزارت فرهنگ و آموزش عالی به نتایج زیر دست یافت.
– بین امنیت شغلی و رضایت از در آمد رابطه معناداری وجود دارد.
– بین امنیت شغلی و توسعه شغل رابطه معناداری وجود دارد.
– بین امنیت شغلی و غنای شغل رابطه معناداری وجود دارد.
– بین امنیت شغلی و پیشرفت شغل رابطه معناداری وجود دارد.
– بین امنیت شغلی و آموزش کارکنان رابطه معنا داری وجود ندارد.
۵- در سال (۱۳۷۲) مرتضوی در مطالعه ای که در یکی از سازمان های دولتی کشور انجام داد، تاثیر یک سری عوامل را برتعهد سازمانی مورد بررسی قرار داد. نتایج حاصل از این تحقیق به شرح زیر بود:
– نوع استخدام (رسمی یا قراردادی) به عنوان متغیر مستقل و تعهد سازمانی به عنوان متغیر وابسته در نظر گرفته شده است. تحلیل واریانس داده ها نشان میدهد که بین دو گروه کارمندان رسمی و قراردادی از نظر میزان تعهد سازمانی تفاوت معناداری وجود دارد و میانگین تعهد سازمانی کارمندان رسمی بیشتر از کارمندان قراردادی است.
– امنیت شغلی به عنوان متغیر مستقل و تعهد سازمانی به عنوان متغیر وابسته فرض شده است. نتیجه نشان داد که ضریب همبستگی بین آن ها مثبت و معنادارمی باشد. به بیان دیگر کسانی که احساس امنیت شغلی بیشتر اظهار می دارند، همزمان احساس تعهد سازمانی بیشتری بیان میکنند.یافته های تحقیق بیانگر آن است که کارمندانی که شیوه مدیریت را پدرانه درک میکنند، تعهد سازمانی بیشتری نیز ابراز می دارند. ولی بین خود کامگی مدیر و تعهد سازمانی همبستگی منفی وجود دارد .
۷- زرگر بالی جمع در بررسی امنیت شغلی روزنامه نگاران در ایران (۱۳۷۹) ۱۱۰ نفر از اعضای تحریریه روزنامه ها را به صورت تصادفی انتخاب کردهاست و به مطالعه نمونه ای از جمعیت روزنامه نگاران که معرف کل جامعه است ، پرداخته است .
در راستای موضوع فوق پاسخگویان دلایل عدم امنیت حرفه ای خود را وجود نا امنیتهای حرفه ای، نا امنی فردی و جایگاه روزنامه نگاری اظهار داشته اند.
۸- رجبی (۱۳۸۲) به بررسی میزان تعهد سازمانی معلمان ابتدایی و عوامل مؤثر بر آن در شهرستان ایجرود پرداخته است و بررسی و تعیین میزان تعهد سازمانی معلمان ابتدایی ، شناسایی عوامل مؤثر در تعهد سازمانی معلمان ابتدایی و ارائه پیشنهادات علمی جهت افزایش تعهد سازمانی معلمان را مد نظر داشته است.
۹- شیرزادی (۱۳۸۱) به بررسی رابطه تعهد سازمانی با فشارهای روانی ناشی از شغل (استرس شغلی ) در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان پرداخته است.یافته های پژوهش نشان داد بین خطرات محیط فیزیکی ، ابهام نقش ، تضاد شغل با تعهد سازمانی رابطه معکوس وجود دارد ، بین میزان تعهد سازمانی کارکنان و اعضای هیئت علمی با توجه به نوع فعالیت آنان و سابقه خدمت تفاوت وجود ندارد و …
-
- ۱- Borland ↑
-
- ۲- Rosenblatt ↑