جدول ۵ ـ جدول فراوانی نسبت با همسر
نسبت با همسر
فراوانی
درصد
فامیل
۱۴
۳/۲۳
غیر فامیل
۴۶
۷/۷۶
جمع کل
۶۰
۰/۱۰۰
نمودار۵ ـ فراوانی
جدول ۵ مربوط به نسبت با همسر میباشد که به صورت فامیل و غیر فامیل هستند و از ۶۰ نفر ۱۴ نفر با همسرشان فامیل و ۴۶ نفر با همسرشان نسبت غیر فامیل دارند. درصد هر طبقه در ستون مربوطه ذکر شده است.
جدول۶ ـ جدول فراوانی شغل
شغل
فراوانی
درصد
لوازم آرایشی
۱۴
۳/۲۳
پوشاک
۱۳
۷/۲۱
مزون عروس
۶
۷/۱۰
خیاطی
۳
۰/۵
پارچه فروشی
۴
۷/۶
رستوران
۲
۳/۳
فروش کامپیوتر
۴
۷/۶
لوازم مهندسی
۲
۳/۳
اسباب بازی فروشی
۲
۳/۳
طلا فروشی
۳
۰/۵
کفاش
۳
۰/۵
لوازم صوتی
۲
۳/۳
قالی فروشی
۲
۳/۳
جمع کل
۶۰
۰/۱۰۰
نمودار ۶ـ نمودار فراوانی
جدول ۶ـ مربوط به شغل آزمودنی ها میباشد که به صورت مشاغل مختلف میباشد.
همان طور که ملاحظه میگردد از ۶۰ نفر آزمودنی ۱۴ نفر شغل لوازم آرایشی ، ۱۳ نفر پوشاک ، ۶ نفر مزون عروس ، ۳ نفر خیاط ، ۴ نفر پارچه فروشی ، ۳ نفر رستوران ، ۴ نفر فروش کامپیوتر ، ۳ نفر لوازم مهندسی ، ۲ نفر اسباب بازی فروشی ، ۳ نفر طلا فروش ، ۳ نفر کفاش ، ۲ نفر لوازم صوتی ، ۲ نفر قالی فروش.
۴ـ۲ـ بررسی توصیفی یافته های پژوهش
به منظور بررسی توصیفی داده ها ، به بررسی تعیین فرضیات به پژوهش می پردازیم بدین منظور که از بهترین شاخص گرایش مرکزی ( میانگین ) آمار توصیفی استفاده میکنیم.
۴ـ۲ـ۱ـ فرضیه های اصلی
فرض اول : بین این دوستی های قبل از ازدواج با بهداشت روانی زندگی زناشویی رابطه معنا داری وجود دارد.
جدول (۱-۴)
ردیف
متغیر
آزمودنی
رابطه دوستی
بلی (۲) خیر (۱)
بهداشت روانی GHQ
میانگین (۲)(۱) انحراف استاندارد (۲)(۱)
۱
مرد
۶۶/۱۰
۳۳/۱۹
۸۵/۴۵
۴۶/۴۶
۸۳/۳
۹۰/۳
۲
زن
۱۶/۴
۸۳/۲۵
۰۹/۵۶
۶۸/۴۸
۰۳/۱۵
۷۶/۱
جدول (۱-۴) نشان میدهد که در مردانی که قبل از ازدواج رابطه دوستی داشته اند و پاسخ بلی داده اندنمره آن ها ۶۶/۱۰ میباشد و میانگین بهداشت روانی آن ها ۸۵/۴۵ و انحراف استاندارد آن ها ۸۳/۳ میباشد و مردانی که رابطه دوستی نداشته اند و پاسخ خیر دادهاند نمره آن ها ۳۳/۱۹ و میانگین بهداشت روانی آن ها ۴۶/۴۶ و انحراف استاندارد ۹۰/۳ میباشد.
در زمانی که رابطه دوستی داشته اند و پاسخ بلی دادهاند نمره آن ها ۱۶/۴ میباشد و میانگین بهداشت روانی ۰۹/۵۶ و انحراف استاندارد ۰۳/۱۵ میباشد و زنانی که پاسخ خیر دادهاند نمره آن ها ۸۳/۲۵ میباشد و میانگین بهداشت روانی آن ها ۶۸/۴۸ و انحراف استاندارد ۷۶/۱ میباشد.
فرض دوم :رابطه دوستی قبل از ازدواج میتواند در انتخاب همسر آینده مؤثر باشد.
جدول (۳-۴)
ردیف
متغیر
آزمودنی
رابطه دوستی
بلی (۲) خیر (۱)
بهداشت روانی GHQ
میانگین (۲)(۱) انحراف استاندارد (۲)(۱)
۱
مرد
۲۵
۵
۹۳/۴۷
۶۰/۴۰
۵۱/۳
۹۳/۱
۲
زن
۱۱
۱۹
۷۲/۵۳
۹۴/۴۶
۳
۹۵/۱
جدول ۳-۴ نشان میدهد که ۲۵ نفر مرد که به سوال ۲۳ پاسخ بلی دادهاند میانگین بهداشت روانی آن ها ۹۳/۴۷ میباشد و انحراف استاندارد آن ها ۵۱/۳ میباشد و ۵ نفر مردی که پاسخ خیر دادهاند میانگین بهداشت روانی آن ها ۶۰/۴۰ میباشد و انحراف استاندارد آن ها ۹۳/۱ میباشد و انحراف استاندارد آن ها ۳ میباشد و ۱۹ زنی که پاسخ خیر دادهاند میانگین بهداشت آن ها ۹۴/۴۶ میباشد و انحراف استاندارد آن ها ۹۵/۱ میباشد.
۴ـ۳ـ بررسی استنباط یافته های پژوهشی
هر یک از فرضیه های اصلی و فرعی پژوهش با توجه به آزمون های آماری مناسب مورد آزمون قرار گرفتند که تحلیل استنباطی آن به شرح ذیل میباشد.
۴ـ۳ـ۱ـ فرضیه های اصلی
فرض اول : بین دوستی های قبل از ازدواج با بهداشت روانی زندگی زناشویی رابطه معنا داری وجود ندارد.
جدول ۴-۴ همبستگی پیرسون
متغیر
دوستی ها
بهداشت روانی
۲۳۷/۰=r
۰۵/۰
درجدول ۴-۴ پس از اجرای آزمون همبستگی پیرسون میزان همبستگی در حد ۰۵/۰ برابر با ۳۸/۲ میباشد که ۳۷/۲ از ۰۵/۰ بزرگتر است . لذا معنی دار نیست و فرض صفر تأیید میشود و فرض تحقیق رد میشود و رابطه معنا دار نیست و فرض صفر تأیید میشود و فرض تحقیق رد میشود و رابطه معنادار نیست بنابرین بین دوستی قبل از ازدواج با بهداشت روانی زندگی زناشویی رابطه معناداری وجود ندارد.
فرض دوم : دوستی قبل از ازدواج میتواند درانتخاب همسر آینده مؤثر باشد.
جدول (۵-۴)
متغیر
دوستی ها
بهداشت روانی
۳۷۱/۰
۰۵/۰
در جدول ۵-۴ پس از اجرای آزمون همبستگی پیرسون میزان همبستگی در حدود ۰۵/۰ برابر با ۷۱/۳ میباشد که فرض صفر تأیید میشود و فرض تحقیق رد میشود و فرضیه رد میشود.
۴ـ۳ـ۲ـ فرض فرعی :
دوستی قبل از ازدواج بر سلامت روانی زندگی زناشویی تأثیر مثبت دارد.
جدول (۶-۴)
متغیر
دوستی ها
بهداشت روانی
۲۵۰/۰
۰۵/۰
در جدول ۶-۴ پس از اجرای آزمون همبستگی پیرسون میزان همبستگی در حدود ۰۵/۰ برابر با ۲۵۰/۰ میباشد که فرض صفر تأیید میشود و فرض تحقیق رد میشود. بنابرین دوستی قبل از ازدواج بر بهداشت روانی زندگی زناشویی تأثیر مثبت دارد.
۵ـ۱ـ مقدمه
از جمله روابطی که بین دختران و پسران جامعه ما وجود دارد با اصطلاحاتی مانند دوست دختر و دوست پسر نامیده میشوند. این دوستی ها دارای ویژگی هایی است که باید مورد شناسایی و تحلیل قرار گیرد.
ارتباط جوانان با جنس مخالف موجب بیداری تخیلات شهوانی و تحریکات اتفاقی میشود، لذا اگر مسائل جنسی برای حوانان حساب شده و کنترل شده باشد و جوان بتواند از راه صحیح که مورد قبول اجتماع او نیز هست با جنس مخالف خود رابطه درست و مشروع برقرار کند هرگز با مشکل روبرو نخواهد شد و چه بسا این رابطه ممکن است بر بهداشت روانی زندگی زناشویی او درآینده تأثیر بگذارد.[۸۱]
پژوهش اخیر با توجه به این مهم به منظور بررسی تأثیر این دوستی ها بر بهداشت روانی زندگی زناشویی انجام گرفته است امید است که دستاوردهای پژوهش اخیر بتواند نقش خطیری را در جهت شناسایی آن دسته از عوامل کلیدی مؤثر بر بهداشت روانی زندگی زناشویی داشته باشد.