محاسبه حجم نمونه: در این تحقیق از روش نمونه گیری تصادفی منظم استفاده شده است .حجم جامعه آماری ۱۱۰نفر بوده که شامل مدیران شرکت ملی پخش فراورده های نفتی استان تهران می باشد با استقاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده حدود۹۰ نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند. که ۸۱ نفر از آن ها به پرسشنامه پاسخ داده اند.
روش نمونه گیری
روشهای نمونهگیری در دودسته اصلی احتمالی و غیر احتمالی، قرار دارند. ازجمله روشهای نمونهگیری احتمالی، عبارتاند از: نمونهگیری تصادفی ساده یا نامحدود، نمونهگیری احتمالی سیستماتیک، نمونهگیری تصادفی طبقهای (متناسب یا نامتناسب)، نمونهگیری خوشهای، نمونهگیری ناحیهای، نمونهگیری مضاعف. ازجمله روشهای نمونهگیری غیر احتمالی عبارتاند از: نمونهگیری در دسترس، نمونهگیری قضاوتی، نمونهگیری سهمیهای (داناییفرد وهمکاران، ۱۳۸۷). روش نمونه گیری در این تحقیق نمونه گیری تصادفی است.
روش و ابزار گردآوری داده ها
برای گردآوری اطلاعات، در مورد ادبیات موضوع و پیشینه تحقیق از روش کتابخانهای (مشاهده و مطالعه منابع کتابخانهای، مجلات، نشریات و اینترنت) استفاده گردیده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
ابزار متعددی، جهت جمع آوری اطلاعات، وجود دارد که از آن جمله، میتوان به مشاهده، مصاحبه و پرسشنامه، اشاره نمود. در این تحقیق، برای گردآوری دادههای تحقیق، از روش میدانی و از ابزار پرسشنامه، همچنین در کنار روش پیمایشی، مصاحبه با مدیران منابع انسانی شرکت پخش فراورده های نفتی مناطق مختلف تهران ، بررسی اسناد و مدارک آرشیوی- پرسنلی استفاده گردیده است.
قلمرو تحقیق
قلمرو موضوع
این تحقیق، آسیب شناسی عوامل مؤثر بر ترک خدمت نخبگان از دیدگاه مدیران است. و بهطورکلی، موضوع این تحقیق در حیطه مباحث مربوط به ترک خدمت است.
قلمرو مکانی
قلمرو مکانی تحقیق حاضر، شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تهران(منطقه تهران) میباشند.
قلمرو زمانی
افق مطالعه این تحقیق به صورت طولی در بازه ی ۵ ساله(۱۳۸۸-۱۳۹۳) در نظر گرفته شده است.
پرسشنامه
پرسشنامه شیوهای برای به دست آوردن اطلاعاتی خاص در مورد مسئلهای مشخص است بهگونهای که این اطلاعات پس از تجزیه و تحلیل و تفسیر، باعث ارزیابی بهتر مسئله میشود (سکاران، ۱۳۹۲). همچنین داناییفرد و دیگران (۱۳۸۷) پرسشنامه را مجموعهای از قبل تدوینشده میدانند که پاسخدهندگان، پاسخهای خود را درون دامنهای از گزینههای معین انتخاب میکنند.
برای جمع آوری اطلاعات مورد نظر جهت آزمون فرضیات استفاده گردیده است. پرسشنامه با توجه به چارچوب نظری که در فصل دوم به آن اشاره کرد توسط محقق ساخته شده است.
روایی ابزار گردآوری اطلاعات
مقصود از روایی آن است که وسیله اندازه گیری به واقع بتواند خصیصه مورد نظر را اندازه بگیرد و نه خصیصه دیگری را ( هومن ۱۳۸۰).
جهت اطمینان به روایی پرسشنامه با بهره گرفتن از نظرات استادان محترم راهنما و مشاور و چند تن از اساتید آشنا به موضوع ترک خدمت نخبگان ، پرسشنامه مقدماتی تهیه و در نهایت با مشاوره از این صاحب نظران، پرسشنامه نهایی تهیه می گردد.
الگوی تحلیلی تحقیق
الگوی تحلیلی تحقیق، بر اساس مفاهیم و ابعاد ، مولفه ها و سوالات پرسشنامه در جدول ۳-۱ آمده است.
جدول (۳-۱) : الگوی تحلیلی تحقیق (سوالات متناظر با شاخص ها)
مفاهیم
ابعاد
مؤلفه ها
سوالات پرسشنامه
ترک خدمت
شخصی
وضعیت سلامتی
۴۹
فرصتهای جایگزین شغلی
۵۰
دموگرافیک
۵۵-۵۱
مدت استخدام
۵۶