جدول (۳-۱): تطبیق سوالات پرسشنامه مدیریت استعداد با مؤلفه های آن
ردیف
متغیر
سوالات
۱
جذب استعداد
۱ تا ۹
۲
کشف استعدادها
۱۰ تا ۱۴
۳
توسعه و بهسازی استعدادها
۱۵ تا ۲۲
۴
حفظ و نگهداشت استعدادها
۲۳ تا ۲۸
ب) پرسشنامه عملکرد کارکنان:
دومین مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد عملکرد کارکنان اچیو (هرسی و گلداسمیت، ۲۰۰۳) میباشد که هفت بعد مشوق، اعتبار، ارزیابی، محیط، کمک، وضوح و توانایی را مورد بررسی قرار میدهد. پرسشنامه بر اساس طیف لیکرت(خیلی کم -۱ تا خیلی زیاد-۵) نمره گذاری شده است.
جدول (۳-۱): تطبیق سوالات پرسشنامه عملکرد کارکنان با مؤلفه های آن
ردیف
متغیر
سوالات
۱
توان
۱ تا ۴
۲
شناخت شغل
۵ تا ۸
۳
حمایت سازمانی
۹ تا ۱۴
۴
انگیزش
۱۵ تا ۱۷
۵
بازخورد عملکرد
۱۸ تا ۲۴
۵
اعتبار تصمیمات
۲۵ تا ۲۷
۷
سازگاری با محیط
۲۸ تا ۳۱
۳-۵- روایی ابزار
اعتبار یا روایی با این مسئله سروکار دارد که یک ابزار اندازه گیری تا چه حد چیزی را اندازه میگیرد که ما فکر میکنیم. برای تعیین روایی از روش های مختلفی می توان استفاده کرد. در این تحقیق برای تعیین روایی از روایی محتوایی استفاده خواهد شد. برای همین منظور از نظرات متخصصان و استاد راهنما استفاده خواهد شد.
۳-۶- قابلیت پایایی ابزار
قابلیت اعتماد یا پایایی یک ابزار عبارت است از درجه ثبات آن در در اندازه گیری هر آنچه اندازه میگیرد(بیابانگرد،۱۳۸۷). در این پژوهش برای بررسی پایایی ابزار از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. بدین منظور یک نمونه اولیه شامل ۳۰ پرسشنامه پیش آزمون گردید و سپس با بهره گرفتن از داده های به دست آمده از این پرسشنامهها و به کمک نرمافزار آماری Spss میزان ضریب پایایی برای پرسشنامه مدیریت استعداد،۷۶۳/۰ و برای عملکرد کارکنان،۹۴/۰ برآورد گردید که مبین سطح مطلوب پایایی این پرسشنامهها میباشد.
جدول شماره (۳-۳): پایایی خرده مقیاس مدیریت استعداد
ردیف
متغیر
ضریب آلفای کرونباخ
۱
جذب استعداد
۷۴۸/۰
۲
کشف استعدادها
۸۴۸/۰
۳
توسعه و بهسازی استعدادها
۷۲۳/۰
۴
حفظ و نگهداشت استعدادها
۷۹۸/۰
۵
مدیریت استعداد
۷۶۳/۰
جدول شماره (۳-۴): پایایی خرده مقیاس مدیریت استعداد
ردیف
متغیر
ضریب آلفای کرونباخ
۱
توان
۷۳۳/۰
۲
شناخت شغل
۷۶۳/۰
۳
حمایت سازمانی
۸۵۹/۰
۴
انگیزش
۸۶۵/۰
۵
بازخورد عملکرد
۸۰۴/۰
۵
اعتبار تصمیمات
۹۵۳/۰
۷
سازگاری با محیط
۸۴۲/۰
۸
عملکرد کارکنان
۹۴۶/۰
۳-۷- روش تجزیه و تحلیل داده ها
در پژوهش حاضر از هر دو نوع آمار توصیفی و استنباطی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده می شود. بدین صورت که پس از استخراج داده های پرسشنامه، ابتدا جهت بررسی های جمعیت شناختی از روش های توصیفی در مورد متغیرهای مورد مطالعه استفاده و سپس برای پاسخگویی به سؤالات پژوهش از آمار استنباطی بهره گرفته شد.
قبل از استفاده از آزمون های پارامتریک، باید فرض نرمال بودن داده ها تأیید شود. طبق آزمون طبق آزمون کلومگروف- اسمیرنف اگر فرض صفر مبنی بر نرمال بودن داده ها تأیید شود، می توان برای ادامه تحلیلها از آزمونهای پارامتریک- تی تک متغیره و رگرسیون تک متغیره- استفاده کرد، در غیر اینصورت باید از آزمون های ناپارامتریک استفاده کرد.
فصل چهارم:
تجزیه و تحلیل داده ها
در فصل چهارم به تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده پرداخته شده است و برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرمافزار SPSS استفاده شده است. در این فصل با توجه به موضوع تحقیق که به ” بررسی تأثیر مدیریت استعداد بر عملکرد کارکنان شعب بانک رفاه کارگران در شهر تهران ” می پردازد، به منظور توصیف آماری متغیرهای تحقیق از جدول و شاخصهای آمار توصیفی استفاده شده است. در راستای تحلیلهای استنباطی و آزمون سوالات کلی و جزئی تحقیق از آزمون آماری تی تک متغیره، و رگرسیون تک متغیره استفاده به عمل آمده است و از این طریق به آزمون معنیداری بررسی تأثیر مدیریت استعداد بر عملکرد کارکنان شعب بانک رفاه کارگران در شهر تهران پرداخته شده است.
۴-۱- توصیف آماری داده ها
در این قسمت توصیف آماری(میانگین، فراوانی، درصد و …) نمونه مورد پژوهش از نظر جمعیت شناختی در قالب نمودار و جدول مورد بررسی قرار گرفته است.در این قسمت، توزیع آماری نمونه بر حسب جنسیت، سابقه خدمت، مدرک تحصیلی در قالب نمودارهایی مورد بررسی قرار میگیرد.
۴-۱-۱- توزیع آماری نمونه بر حسب جنسیت
جدول (۴- ۱). توزیع فراوانی پاسخ دهندگان بر حسب جنسیت
متغیر جنسیت
فراوانی
درصد
مرد
۱۴۰
۴۷
زن
۱۵۸
۵۳
نمودار (۴- ۱). توزیع فراوانی پاسخ دهندگان بر حسب جنسیت
نتایج به دست آمده از آمار جمعیت شناختی پاسخ دهندگان در خصوص جنسیت نشان میدهد که ۱۴۰ نفر (۴۷%) از پاسخ دهندگان مرد و ۱۵۸ (۵۳%) از پاسخ دهندگان زن میباشند.
۴-۱-۲- توزیع آماری نمونه بر حسب تحصیلات
جدول (۴-۲). توزیع فراوانی پاسخ دهندگان بر حسب تحصیلات
متغیر تحصیلات
فراوانی
درصد فراوانی
دیپلم
۳
۱
فوق دیپلم
۴۵
۱/۱۵
لیسانس
۱۹۸
۴/۶۶
فوق لیسانس و بالاتر
۵۲
۴/۱۷
نمودار (۴-۲). توزیع فراوانی پاسخ دهندگان بر حسب تحصیلات
در خصوص توزیع فراوانی پاسخ دهندگان بر حسب تحصیلات یافته های پژوهش حاکی از آن است که ۱ درصد دارای مدرک دیپلم، ۱/۱۵ درصد دارای مدرک فوق دیپلم، ۴/۶۶ درصد دارای مدرک لیسانس، ۴/۱۷ درصد دارای مدرک فوق لیسانس و بالاتر بودند که حجم نمونه آماری ما را تشکیل میدهند(جدول شماره ۴-۲، نمودار شماره ۴-۲).
۴-۱-۳- توزیع آماری نمونه بر حسب سنوات خدمت
جدول (۴-۳). توزیع فراوانی پاسخ دهندگان بر حسب سنوات خدمت
متغیر سنوات خدمت
فراوانی
درصد فراوانی