۰۷۷۶۶/۲
۱۷۱۹/۹
۱۲۸
بازخورد مناسب
۸۶۸/۲
۶۹۳۴۸/۱
۸۲۸۱/۶
۱۲۸
تأثیر پذیری از سرپرست
۴-۳-آزمون نرمال بودن متغیرهای تحقیق
به منظور انتخاب آماره مناسب برای آزمون فرضیات تحقیق، لازم است ابتدا چگونگی توزیع آماری متغیر های تحقیق را بررسی کنیم. از آنجا که تعداد داده های تحقیق (۱۲۸) بیشتر از ۳۰ واحد است، می توان فرض نرمال بودن توزیع متغیرها را پذیرفت. اما به منطور اطمینان بیشتر، با بهره گرفتن از نرم افزار SPss، آزمون کلموگروف- اسمیرنوف، برای بررسی نرمال بودن توزیع متغیرهای تحقیق انجام شده است. شایان ذکر است که فرض H0 این آزمون، نرمال بودن توزیع متغیر مورد آزمون تعریف شده است، و لذا چنانکه میزان سطح معنادار بودن (significance) این آزمون بزرگتر از ۰.۰۵ باشد، آنگاه فرض H0 را نمی توان رد کرد و این به معنای نرمال بودن توزیع متغیر مورد آزمون می باشد. پیوست ا لف، جدول (الف-۲) نتایج این آزمون را نشان می دهد. با توجه به اطلاعات مندرج در جدول (الف-۲) میزان سطح معناداری (significance)، بزرگتر از ۰.۰۵ می باشد و لذا نمی توان فرض H0 (نرمال بودن توزیع متغیر) را رد کرد بنابراین توزیع متغیرها نرمال است.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۴-۴- آزمون فرضیه های تحقیق:
فرضیه ۱:
H0: بین قدرت مرجعیت سرپرست۱ و عملکرد مناسب۲ تیم حسابرسی در نتیجه بازبینی حسابرسی رابطه مثبت وجود ندارد.
H1: بین قدرت مرجعیت سرپرست و عملکرد مناسب تیم حسابرسی در نتیجه بازبینی حسابرسی رابطه مثبت وجود دارد.
جدول (۴-۴)، ارتباط بین قدرت مرجعیت سرپرست با عملکرد مناسب تیم حسابرسی در نتیجه بازبینی حسابرسی
متغیرها
ضریب همبستگی
سطح معناداری
ضریب تعیین
فرض H0
قدرت مرجعیت سرپرست-عملکرد مناسب تیم حسابرسی
۳۴۷/۰
۰۰۰/۰
۱۲۱/۰
رد میشود
نتیجه: در این فرض به دنبال بررسی رابطه مثبتی مابین قدرت مرجعیت سرپرست با عملکرد مناسب تیم حسابرسی در نتیجه بازبینی حسابرسی هستیم. با توجه به اطلاعات مربوط به ضریب همبستگی و سطح معناداری میتوانیم فرضیه اول را آزمون کنیم. با توجه به اینکه مقدار خطای آزمون انجام شده ۰/۰۰۰ است، که از مقدار خطای ۰/۰۵ کمتر است. بنابراین با ضریب اطمینان ۹۵ درصد فرض H0 رد می شود. بنابراین با توجه به اطلاعات جدول ۴-۴ و توضیحات فوق ونیز با توجه به مثبت بودن عدد ضریب همبستگی (+۰/۳۴۷)، مشخص میشود که بین قدرت مرجعیت سرپرست با عملکرد مناسب تیم حسابرسی در نتیجه بازبینی حسابرسی، رابطه معنی داری از نوع مثبت وجود دارد.
همچنین ضریب تعیین مشخص میکند که متغیر مستقل قدرت این را دارد که به میزان ۰/۱۲۱ متغیر وابسته را بیان کند.
هرگاه Sig<0/05 باشد، نشانه معناداربودن رگرسیون است. معادله کلی رگرسیون در قسمت ۴-۴ شرح داده شد. جهت بدست آوردن معادله رگرسیون در فرضیه اول از جدول ضرایب به شرح زیر استفاده میگردد.
جدول (۴-۵)، جدول ضرایب
مدل
ضرایب استاندارد نشده
ضرایب استاندارد شده
آماره t
سطح معناداری