۵-۳-۱ یافته های جمعیت شناختی
با توجه به نتایج بدست آمده، ۵۲٫۳ % از پاسخ دهندگان را مردان و ۴۷٫۷ % را زنان تشکیل می دهند که نشان دهنده حضور تقریبا برابر زنان و مردان در نمونه مورد بررسی می باشد.
۵۱٫۱% پاسخ دهندگان در طیف سنی ۲۰ تا ۳۰ قرار دارند و از تعداد کل پاسخ دهندگان ۸۵ % زیر ۴۰ سال سن دارند. این امر نشان دهنده جوان بودن کارکنان شاغل، در نمونه مورد بررسی می باشد.
۶۹٫۴ % کارکنان دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر بودند که نشان دهنده بالا بودن سطح تحصیلات کارکنان در نمونه مورد بررسی می باشد. بالا بودن سطح تحصیلات باعث می شود صحت اطلاعات جمع آوری شده افزایش یابد.
۵۵٫۳ % کارکنان سابقه فعالیتی کمتر از ۵ سال دارند و در کل ۸۳٫۲ % کارکنان سابقه فعالیتی کمتر از ۱۰ سال دارند.
۵۶٫۱ % شرکت های مورد بررسی زیر ۴۰ نفر جمعیت دارند و در کل ۸۸٫۳ % شرکت ها زیر ۶۰ نفر جمعیت دارند.
۵-۳-۲ یافته های تحلیل تک متغیره
میانگین امتیاز عدالت توزیعی ۳٫۴۹ می باشد که در حد متوسط رو به بالا می باشد. عدالت توزیعی به توزیع دستمزد ها، پاداش ها، زمانبندی کاری و حجم کاری اشاره دارد، بنابرین یافته های این متغیر نشان می دهد که کارکنان شرکت نسبت به مناسب بودن سطوح پرداخت و دستمزد تاحدودی موافق هستند.
میانگین امتیاز عدالت رویه ای ۳٫۷۲ می باشد که در حد متوسط روبه بالا می باشد. عدالت رویه ای به عدالت در تصمیم گیری ها و مشارکت کارکنان در تصمیم گیری ها اشاره دارد. یافته های این پژوهش نشان می دهد که سازمان های تحت بررسی در زمینه عدالت رویه ای در حد نسبتا مطلوبی قرار دارند.
میانگین امتیاز عدالت تعاملی ۳٫۹۳ می باشد که در حد متوسط روبه بالا می باشد. عدالت تعاملی به ارتباطات مدیران با کارکنان اشاره دارد از جمله صداقت و راستگویی، عزت و احترام. میانگین مولفه عدالت تعاملی از دو بعد دیگر عدالت بیشتر است که نشان دهنده ارتباطات نسبتا مطلوب مدیران و مسولان با کارکنان می باشد.
میانگین امتیاز رفتار نوآورانه ۳٫۲۴ و میانگین امتیاز تعهد سازمانی ۳٫۲۲ می باشد که در حد متوسط رو به بالا می باشند. رفتار نوآورانه با سنجه هایی از قبیل تمایل به ایده های جدید و تلاش برای این ایده ها و ارزیابی نقاط ضعف و قوت آنها سنجیده می شود که میانگین بدست آمده نشان از حد متوسط نوآوری در بین کارکنان نمونه مورد بررسی می باشد. از سنجه های تعهد سازمانی نیز علاقه عاطفی به سازمان، عدم ترک سازمان، درگیر شدن در دغدغه های سازمان میباشد که میانگین ۳٫۲۲ حاکی از نمره متوسط تعهد سازمانی در بین کارکنان نمونه مورد بررسی می باشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۵-۳-۳ یافته های تحلیل دو متغیره
در بخش تحلیل دو متغیره تأثیر هر یک از متغیرهای مستقل به صورت جداگانه بر متغیر وابسته مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده تنها رابطهی بین عدالت تعاملی و رفتار نوآورانه و رابطه عدالت رویه ای و تعهد سازمانی رد شدند. تأیید و رد این روابط به منظور تأیید و رد فرضیات پژوهش نیست بلکه در این تحلیلها قدرت هر یک از روابط به صورت جداگانه و بدون حضور سایر متغیرها سنجیده شده است.
یافته های تحلیل دو متغیره و نتایج حاصل از ضریب همبستگی را می توان بصورت خلاصه در جدول ۵-۱ مشاهده نمود که در زیر آورده شده است:
جدول۵-۱: یافته های تحلیل دومتغیره
فرضیه
روابط
ضریب همبستگی
سطح معناداری
تایید/رد
۱
عدالت توزیعی- رفتار نوآورانه
۰٫۲۸۹
۰٫۰۰۰
تایید
۲
عدالت رویه ای- رفتار نوآورانه
۰٫۳۱۷
۰٫۰۰۰
تایید
۳
عدالت تعاملی- رفتار نوآورانه
۰٫۱۵۱
۰٫۴۶۰
رد
۴
عدالت توزیعی- تعهد سازمانی
۰٫۲۵۵
۰٫۰۰۰
تایید